Aarhus With a Quest i undervisningen

Aarhus With a Quest som gruppearbejde

Formål
At træne elevernes evne til at navigere i byens rum
At skærpe elevernes opmærksomhed på detaljer i byens udsmykninger
At opøve eleverne i at nærlæse og forstå instrukser
At træne elevernes kompetencer mht. selvstændighed, samarbejde og kommunikation

 

Samarbejd og find vej!

Lad klassen samarbejde i grupper af 3-4 om at finde vej gennem Aarhus midtby som på en skattejagt ved at finde næsten skjulte figurer i byens dekorationer. I løbet af ruten kommer eleverne til at læse 24 korte instrukser i lågerne på collagen Aarhus With a Quest og ud fra dem orientere sig i byens rum i forhold til bygninger, gader, pladser og verdenshjørner.

Ruten starter på Dokk1 hvorfra grupperne kan sendes afsted med ca. ti minutters mellemrum. Et af væsnerne på collagen findes på den udendørs platform, og i lågen bag billedet er der hints til at finde det næste (næsten) skjulte væsen osv. til grupperne når til “Verdens Vidundere.” Ruten kan gennemføres på to timer, dvs. der må beregnes 3-4 timer afhængig af antallet af grupper i tidsrummet 8-16.

Som supplerende aktivitet i ventetiden før og efter skattejagten kan grupperne arbejde med præsentationsmaterialet Aarhus With a Quest med Positiv Psykologi. Video og materiale til fordybelse findes nederst på siden og på YouTube. Der er gratis trådløst netværk på Dokk1 og på slutdestinationen.

Læreren kan fungere som livline for grupper der løber ind i problemer undervejs. Detaljeret beskrivelse af ruten og figurernes placering kan rekvireres hos withaquest@hotmail.com ligesom det er muligt at aftale køb af collager direkte hos os. Collagen fås på dansk og engelsk.

 

Kære skattejægere…

Aarhus With a Quest med Positiv Psykologi

 

Illustration  

Spørgsmål til fordybelse